neděle 27. července 2014

Never say "Goodbye" |5. kapitola


Rodinná idylka

Klaus po odchodu Sophie stojí ve vstupní místnosti a uvažuje, co s dvojnicí dělat. Celý život zasvětil právě k hledání dvojnic, ale teď, po dlouhé době, zrovna když to vzdal, se mu jedna objeví přímo před nosem. Co s ní dělat? Když snu, vytvořit armádu hybridů, se už vzdal? Rozhodne se, že si novou dvojnici pohlídá a rozhodne se až později.
,,Tati, děje se něco?“ ptá se Hope, která se mezitím opět objevila na schodech, svého otce. Klaus na ni pohlédne a, stejně jako při každém pohledu na ní, nad její tváří roztaje. Nikdy nikoho nemiloval tolik, jako ji. Jeho bratr měl pravdu, je to naděje, pro něj, pro jeho rodinu.
,,Nic se neděje zlatíčko,“ pronese Klaus a Hope s trochou nedůvěry přikývne, nevěří mu. Celý jejich, Klausův a Sophiin, rozhovor slyšela. Neví, kdo je to dvojnice, ale došlo jí, že někdo důležitý.
,,Dala by sis horkou čokoládu, zlatíčko?“ ptá se Klaus své dcery s neskrývanou láskou.
,,Jasně, že jo.“ Hopeina tvář se rozjasní velkým úsměvem, Hope seběhne po schodech do kuchyně a Klaus ji s potěšením následuje.
V kuchyni, kde už nějakou dobu sedí Elijah a čte dnešní noviny, Klaus připraví své dceři horkou čokoládu. Jakmile hrnek s čokoládou postaví před Hope, dívka se do ní dychtivě pustí. Když dopije, kolem pusy jí trocha čokolády zůstane a vypadá, jako by měla knírek.
,,Tati, ještě?“ zeptá se Hope nevinným hlasem a zamává při tom svými dlouhými řasy.  Elijah, který ji se zaujetím sleduje, se rozesměje nad její roztomilostí.
,,Ale Hope… něco jsi zapomněla,“ napomene ji Elijah.
,,Prosím,“ dodá malá dívka a Klaus ji ještě trochu čokolády dolije.
,,Klausi! Nemůžeš Hope před obědem nalévat čokoládou,“ napomene ho Hayley, Hopeina matka.
,,Jojo.“ Klaus zvedne ruce v obranném gestu a spiklenecky na Hope mrkne, ta mu mrknutí oplatí a Hayley po Klausovi s hranou naštvaností hodí utěrku, kterou Klaus obratně chytí.
,,No tak, děti, klid,“ napomene je Elijah, aniž by vzhlédl od novin, kde ho zaujal článek o vzrůstající kriminalitě v New Orleans.
,,Jojo,“ zopakuje Klaus a Elijah, jen co ten zajímavý článek dočte, zavře noviny a zvedne se, aby políbil příchozí Hayley na čelo.
Ano, vskutku zajímavé uspořádání rodiny. Oba z Hopeiných rodičů milují někoho jiného, než toho druhého. Matka Hayley podlehla šarmu Klausova staršího bratra Elijaha, ten ji svým chováním nikdy nepřestával překvapovat. Klaus se zamiloval do čarodějky Daviny, jejíž krása ho nikdy nepřestala uchvacovat. Davina v sídle Mikaelsonových ale nepřebývá, s Klausem se víceméně scházejí tajně. Jen elijah vždy uhodne, kam se jeho bratr chystá, zná ho až příliš dobře. Ještě stojí za zmínku sestra Klause i Elijaha a teta Hope – Rebekah -, která nyní pobývá v Evropě se svým přítelem Mattem Donovanem, který velice dlouho setrvával jako člověk, ale i jeho nadpřirozeno dostihlo a je nyní také upírem.
Toho dne je s přípravou oběda na řadě Elijah. Všichni se těší, jelikož vědí, že Elijah z nich vaří nejlépe. Tentokrát je překvapil kuřecím masem, omáčkou z nivy a hranolkami, všichni se olizovali až k uším.
,,Ty, strejdo, prostě nejlíp vaříš,“ říká Hope, zatímco slastně zavírá oči nad tou dobrotou.
,,Nemůžu nic jiného, než souhlasit,“ přikyvuje Hayley. Elijah na to nic neříká, ale úsměvem dá najevo, že pochvaly slyšel.
Když dojedí, Klaus řekne: ,,Potřebuju s tebou mluvit, Elijahu. V soukromí.“
Elijah Klause následuje do pracovny. ,,Děje se něco, Klausi?“ ptá se Elijah svého mladšího bratra.
,,Nová dvojnice…“ Elijah strne, něco takového nečekal. ,,Je ve městě. Tady. A je to člověk. Co mám dělat, Elijahu?“ ptá se a v jeho hlase je slyšet stopa zoufalosti.
,,Nic,“ řekne Elijah. ,,Nic nedělej a přítomnost nové dvojnice ignoruj,“ poradí mu.
,,A copak to jde, Elijahu? Celý život dvojnice pronásleduju a teď? Když se mi jedna objeví přímo před nosem?“
,,Mírni se, Klausi,“ varuje jej jeho bratr. ,,ještě ji ve svých rukou nemáš, ještě ti může upláchnout.“
,,No, tak děkuju za varování,“ odsekne Klaus sarkasticky. Elijah jeho poznámku ignoruje.
,,Tak ji jen poznáme. Jinak ji necháme být.“
,,Hm,“ zabručí Klaus.
,,Dobře?“ ujišťuje se Elijah.
,,Dobře,“ potvrdí Klaus. Elijah jednou rukou stiskne Klausovo rameno a zpříma mu hledí do očí.
,,Jsme v tom spolu, bratře. Stále a navěky, pamatuješ?“

,,Stále a navěky,“ papouškuje Klaus. Vymaní se z Elijahovi ruky a odejde z místnosti. Elijah si povzdechne, přejde k oknu a vyhlédne z něj. Vidí, jak Klaus s prásknutím dveří opouští dům a následně i pozemek. Elijah si je jist, že jde za Davinou, aby přišel na jiné myšlenky.

3 komentáře:

  1. Páni, to se mi to zamotalo -_- a Matt jako upír, zajímavé =D
    chcu další kapitolu! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, upír. Taková perlička. ;) :D Jsem si to přikrášlila, stejně jako s tím Marcelem, že zdechnul. :D

      Vymazat
  2. Pěkný, těším se na další. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)